L'entrada de bandes ompli els carrers a Alacant

Els músics acompanyen les 89 comissions.

Les 89 comissions festeres desfilen en l'entrada de bandes.
Les 89 comissions festeres desfilen en l'entrada de bandes. / Pilar Llorca

L'entrada de bandes de les fogueres d'Alacant és una cita obligada del calendari alacantí. És un dels actes que ja indica que estem a les portes de les festes de Sant Joan. Pel recorregut oficial passen les 89 comissions acompanyades de bandes de música que venen de tota la província. Cada foguera desfila amb els seus membres, amb els vestits tradicionals de llauradors per als membres de les comissions, i els de nóvia alacantina per a les belleses.

Cada dissabte anterior a la Plantà se celebra aquesta desfilada que enguany, i de manera extraordinària , coincideix amb el mateix dia de la plantà dels monuments de categoria especial per a avançar-la, amb motiu del 90 aniversari de les fogueres.

L'itinerari comença a les 7 de la vesprada a la plaça dels Estels, per a després continuar per Alfons X "el Savi", Rambla de Méndez Núñez, carrer Altamira, fins acabar cap a les 10 i mitja de la nit a la plaça de l'Ajuntament.

La desfilada l'ha oberta la foguera Hernán Cortés a les 7 de la vesprada i la tanca el Tossal Alt cap a les 11 de la nit.

També et pot interessar

stats