L’EMT es reuneix per a constituir una comissió d’investigació sobre el frau de quatre milions

El Consell d’Administració adjudicarà la compra de 164 nous autobusos i la renovació de l’equip directiu actual.

Un vehicle de l'EMT accedix als tallers de l'empresa
Un vehicle de l'EMT accedix als tallers de l'empresa / Efe

El consell d’administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València es reuneix aquest dimecres i, entre els assumptes que hi haurà sobre la taula, està la constitució d’una comissió d’investigació per a esclarir el frau de quatre milions d’euros detectat en l'entitat i que investiga la Policia Nacional. El consell ha sigut convocat a petició de Guiseppe Grezzi, president de l’EMT i regidor de Mobilitat Sostenible de la ciutat, qui ha assegurat a la plantilla de l'empresa pública que es posaran "tots els mitjans" per a recuperar els diners defraudats. 

A més d’aquesta proposta d’investigació interna, el consell d’administració té previst retre compte de les accions iniciades fins ara per a investigar l'assumpte. Davant les peticions d’explicacions dels grups municipals de València, l’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat aquesta setmana que el consistori no té “cap problema” en informar, però ho farà a través de la comissió d’investigació que es proposarà constituir aquest dimecres. 

Així mateix, el consell d’administració de l’EMT aprofitarà la reunió d’aquest matí per a adjudicar la compra de 164 autobusos híbrids per 49,6 milions d’euros per a renovar la flota. Trenta-cinc dels nous vehicles començaran a recórrer els carrers de València en els pròxims mesos, mentre que la resta s’incorporaran progressivament fins a mitjans de 2021. 

D’altra banda, la sessió de hui del consell d’administració aprovarà la continuïtat de l’equip directiu actual i la contractació d’una persona per a l’àrea de comunicació. 

També et pot interessar