L'EMT comunicarà el frau de 4 milions al Tribunal de Comptes i el Banc d'Espanya

Segons l'empresa pública, aquesta comunicació aclarirà l'escrit "partidista" de Ciutadans on parlava d'una "estafa informàtica".

El president de l'EMT i regidor e Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i el director gerent de l'EMT, Josep Enric Garcia Alemany, en una imatge d'arxiu
El president de l'EMT i regidor e Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i el director gerent de l'EMT, Josep Enric Garcia Alemany, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
20 de desembre 2019 - 13:55

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València celebra aquest divendres una sessió extraordinària del seu consell d'administració per a donar resposta de l'acord adoptat aquest dijous per l'Ajuntament i comunicar al Tribunal de Comptes i al Banc d'Espanya el frau de quatre milions que ha patit. Així mateix, s'aprovarà efectuar una comunicació del frau al Banc d'Espanya a partir del pròxim 16 de gener.

Segons ha informat l'empresa pública, la comunicació al Tribunal de Comptes servirà per a aclarir "l'escrit de caràcter partidista que va presentar al seu moment Ciutadans, on parla d'una estafa informàtica". Aquesta comunicació, segons l'EMT, "a més de presentar diverses manques, està ple de juís valoratius i ofereix informació esbiaixada de les auditories".

El president de l'entitat, el regidor Giuseppe Grezzi, ha dit que l'objectiu de l'escrit de Ciutadans "era fer mal a l'empresa i dificultar la recuperació dels diners". "Nosaltres comunicarem exactament el que ha passat i esperarem que els tribunals dictaminen per a fer juís de valor"; ha manifestat. El principal objectiu, ha afegit Grezzi, és recuperar els diners i per a això estan "treballant des del primer dia".

En aquest consell d'administració extraordinari s'explicaran les al·legacions que en el seu moment va presentar l'EMT després de l'escrit de Ciutadans al Tribunal i que van en el mateix sentit del qual s'està descobrint en la comissió d'investigació municipal. Les compareixences en la comissió "apunten al fet que no va ser una estafa informàtica i que uns estafadors fora de l'EMT van perpetrar el frau", afig la nota de l'EMT.

Presumptament, segons el comunicat, "van comptar amb la irresponsabilitat d'una treballadora que es va saltar tots els procediments, i amb la falta de control i de mesures de diligència reforçada en la custòdia dels fons per part d'empleat o empleats de l'entitat bancària".

Grezzi nega "contradicció" per al·legar a la denúncia de Cs

Així mateix, el regidor de Mobilitat ha defensat que no veu cap contradicció en demanar l'arxivament de la denúncia presentada pel grup municipal de Ciutadans davant el Tribunal de Comptes per l'estafa de quatre milions d'euros i, al mateix temps, que l'empresa pública done trasllat de la qüestió a l'òrgan fiscalitzador.

També et pot interessar

stats