L'empresari que valorava les ONG diu que des de Cooperació li demanaven modificar les puntuacions

Aquest dijous han declarat els tres últims acusats que no van arribar a cap pacte amb les acusacions del cas Blasco.

L\'empresari que valorava les ONG diu que des de Cooperació li demanaven modificar les puntuacions
L'empresari que valorava les ONG diu que des de Cooperació li demanaven modificar les puntuacions

En la setena sessió del juí del cas Blasco, aquest dijous declaren els tres últims últims acusats dels que no han arribat a cap acord amb les acusacions. El primer a fer-ho ha sigut l'empresari Luis Castel, responsable de les empreses que s'encarregaven de les avaluacions externes i de puntuar les ONG i els projectes, per a rebre les ajudes convocades per la Conselleria de Solidaritat, en les diferents modalitats. Segons ha contat a la sala, l'avaluació i l'adjudicació corresponia a la Conselleria, i l'exresponsable de Cooperació, Marc Llinares, li demanava que modificaren les puntuacions i que li va presentar el seu cunyat per a elaborar el projecte de l'hospital d'Haití.

L'acusació considera que les avaluacions fetes per Castel i la seua empresa van faciltar, a les ONG de la trama, optar a les subvencions de la Conselleria de Solidaritat quan la dirigia Rafael Blasco.

En l'anomenat cas Cooperació es jutja 24 persones, entre elles l'exconseller Rafael Blasco, pel presumpte desviament de diners públics destinats a la cooperació internacional. Blasco ha estat present a la sala durant les compareixences, però en la sessió anterior es va acollir al seu dret a no declarar i va reconéixer els delictes que se li imputen a canvi d'un pacte amb la Fiscalia.

També et pot interessar

stats