L'empresari valencià Ángel de Cabo nega les acusacions d'estafa per liquidar cinc companyies

Conegut com ‘el liquidador’, ja havia estat condemnat a presó per descapitalitzar Viatges Marsans.

L'empresari valencià Ángel de Cabo, en una imatge d'arxiu
L'empresari valencià Ángel de Cabo, en una imatge d'arxiu

L'empresari Ángel de Cabo, més conegut com el liquidador, s'ha declarat innocent en el juí de l'Audiència de València en què s'enfronta a cinc anys de presó per un presumpte delicte d'estafa. El fiscal l'acusa d'haver enganyat un parell d'inversors, als quals va prometre sanejar les seues empreses a canvi només d'un euro. Una promesa que no va complir mai. No era la primera vegada que De Cabo emprava els seus mètodes per a estafar empresaris i apropiar-se del seu patrimoni. De fet, el van jutjar i empresonar per fer exactament el mateix amb Viatges Marsans.

Els fets que ara jutgen van pasar en 2011, quan l'empresari valencià va convéncer dos inversors perquè li transferiren les accions i li vengueren les seues companyies. Els empresaris eren propietaris de 159 finques carregades de deutes. De Cabo havia d'ocupar-se de sanejar-les, cosa que no va fer mai. En lloc d'això, es va quedar el capital de les empreses i les va deixar sense possibilitat d'afrontar les càrregues que hi pesaven. Amb l'ajuda d'un parell de còmplices, per als quals el fiscal demana dos anys de presó, va subscriure línies de crèdit que arribaven a 9 milions d'euros avalades amb la hipoteca de les finques.

Pel mateix modus operandi, a Ángel de Cabo el van detindre en 2012, junt amb l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferran, a qui va ajudar a buidar de valor Viatges Marsons per evitar fer front als deutes de 45 milions d'euros. El condemnaren el 2015 a cinc anys de presó per aquests fets i a pagar més d'un milió d'euros. També li van imposar una fiança rècord de 50 milions d'euros, que després van rebaixar quan va pagar el que devia. Ara, De Cabo, liquidador de més de 200 empreses, estava en llibertat però, si el condemnen, hauria de tornar a la presó.

També et pot interessar

stats