L'empresari Enrique Ortiz admet irregularitats en el PGOU d'Alacant per a evitar la presó

L'estratègia complica la situació dels exalcaldes Alperi i Castedo, també jutjats en la causa per filtrar informació privilegiada.

VÍDEO | L'empresari Enrique Ortiz admet irregularitats en el PGOU d'Alacant per a evitar la presó

L'empresari Enrique Ortiz ha arribat a una conformitat amb totes les acusacions en la causa oberta per les presumptes irregularitats del Pla General d'Ordenació Urbana d'Alacant (PGOU) per la qual admet aquests pactes en la tramitació del projecte a canvi de no ingressar en la presó. L'acord s'ha tancat davant de la proximitat del juí, que en principi està previst per al mes de juny.

El constructor urbanístic, un dels principals acusats en la suposada trama corrupta, accepta així una condemna per penes que sumen dos anys de presó: any i mig i una multa de 356.528 euros per un delicte de suborn, i sis mesos més i 526.261 euros de multa per tràfic d'influències. També accepta pagar una responsabilitat civil de 713.000 euros.

A l'acord s'han sumat un germà de l'empresari, Virgilio Ortiz, i un dels seus empleats, Santiago Bernáldez. Han acceptat una pena de tres mesos de presó i 80.000 euros de multa cadascun per un delicte de suborn.

Amb aquesta estratègia, Enrique Ortiz deixa en una situació delicada els exalcaldes d'Alacant Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, també jutjats per la filtració d'informació privilegiada del pla urbanístic de la ciutat quan encara no era públic. A canvi de regals, viatges i diners en metàl·lic, haurien beneficiat les empreses d'Ortiz.

Les acusacions, que són el fiscal, l'Ajuntament d'Alacant i Esquerra Unida, demanaven penes de més de 13 anys de presó. És la segona vegada que Enrique Ortiz pacta amb les acusacions per a evitar la presó. L'any 2016 ja va reconéixer els fets davant de l'Audiència Nacional, en el juí pel finançament irregular del Partit Popular, i això va donar peu que altres acusats en la trama Gürtel, entre ells Ricardo Costa, també confessaren.

Aquesta línia de col·laboració amb la justícia podria estendre's a altres peces del cas Gürtel, com ara la del pla zonal del Baix Segura.

També et pot interessar

stats