L’empresa càrnia de Rafelbunyol assegura que hi ha huit casos actius de Covid-19

Puig assegura que de moment no es planteja un confinament a la localitat de l’Horta Nord ja que el focus de contagi està “encapsulat”.

FOTO PORTADA: La empresa càrnia Uvesa, a Rafelbunyol

L’empresa càrnia de Rafelbunyol on s’ha detectat un rebrot de coronavirus, Uvesa, ha assegurat que actualment hi ha huit casos actius dels contagis a les seues instal·lacions, després de donar l’alta a sis persones. La secció d’Epidemiologia del Centre de Salut Pública de València ha detectat set positius asimptomàtics més, encara pendents de confirmació per les proves serològiques.

En cas de corroborar les noves infeccions, el total de persones afectades ascendiria a catorze. La Conselleria de Sanitat assegura que ja ha localitzat les amistats, familiars i persones que han pogut estar en contacte amb el focus, un dels 26 que es mantenen a tot Espanya.

Fonts de l’empresa asseguren que ja s’han realitzat 412 proves, la qual cosa representa tota la plantilla de la sala d’especejament, una vegada es descompta les persones de baixa per malaltia o que estan gaudint de les vacances. Des dels sindicats, però, reclamen que es facen tests a tota la plantilla.

Puig afirma que no cal prendre mesures extraordinàries

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el brot de coronavirus detectat al municipi de l’Horta Nord està “encapsulat” i que no cal prendre mesures extraordinàries. Tot i això, ha recordat que les decisions s’adoptaran en funció del que diguen la Conselleria de Sanitat i els equips experts.

“No sembla que estem en una situació prèvia a un confinament” de la localitat, ha dit Puig, qui ha destacat que en aquests casos el més important és la detecció immediata perquè es puga traçar les persones afectades i “donar la resposta oportuna”. “Tindrem brots i rebrots, però del que es tracta és d’encapsular-los adequadament”, ha assegurat.

Illa aposta per mantindre "una actitud responsable"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que creu que es pot evitar una segona onada de la pandèmia de coronavirus si es manté una "actitud responsable" i les mesures de seguretat entre la població. Així mateix, ha insistit que, en cas que arribe, serà "d'intensitat menor i de magnitud inferior" a la primera perquè el sistema sanitari està millor preparat, encara que ha assegurat que han de treballar pensant en el pitjor dels escenaris.

També et pot interessar

stats