L'emergència climàtica amenaça especialment el territori valencià

L'ONU assegura que l'any 2100 el nivell de la mar a la Comunitat Valenciana pujarà mig metre.

VÍDEO | L\'emergència climàtica amenaça especialment el territori valencià

El pronòstic que fa el Panel Internacional de Canvi Climàtic de l'ONU és preocupant. Assegura que l'any 2100, el nivell de la mar a la costa de la Comunitat Valenciana serà, com a mínim, mig metre més alt. En concret, l'increment mínim serà de 43 centímetres. D'aquesta forma, si es compleixen els pronòstics, zones del territori valencià desapareixeran i quedaran completament inundades. 

Començant des del nord, el Prat de Cabanes i Torreblanca quedaria colgat d'aigua. Desapareixeria el grau de Castelló i les marjals de Nules, Borriana i Almenara, així com mitja comarca de l'Horta Nord. La ciutat de València perdria el districte marítim, el del grau i Natzaret. A més, l'Albufera quedaria tota inundada, igual que la ribera i les marjals de la Safor. Més al sud, el fondo d'Elx i Almoradí es convertirien en una bassa. 

Segons l'informe, les zones més afectades a Espanya per l'augment del nivell de l'oceà seran les Canàries i la zona mediterrània; i es preveu que els esdeveniments meteorològics extrems que actualment es produeixen cada segle comencen a produir-se una vegada a l'any.

Vox impedeix que les Corts donen suport a les mobilitzacions pel clima

Vox ha impedit aquest dijous, en la primera sessió de control de la legislatura a les Corts, que la institució mostre el seu suport a les mobilitzacions de la societat civil en defensa del planeta, i en particular la vaga pel clima que se celebra divendres, en negar-se a signar la declaració institucional que ho plantejava.

La proposta, impulsada per Unides Podem i signada per tots els grups de les Corts a excepció de la formació d’ultradreta, expressava el compromís de treballar "a tots els nivells institucionals" per a dur a terme accions dirigides a revertir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

La declaració institucional destacava que la Comunitat Valenciana és un dels territoris que més patirà els efectes catastròfics d'un canvi en els nivells del mar provocats per l'acció humana. 

També et pot interessar

stats