L'EMA, contrària a administrar diverses dosis de reforç a curt termini

L'Agència Europea de Medicaments manté que l'administració de múltiples dosis "no és sostenible"

Imatge d'arxiu d'una jornada de vacunació
Imatge d'arxiu d'una jornada de vacunació / Gva

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) i altres reguladors internacionals han reiterat aquest divendres que l'administració de diverses dosis de vacunes contra la covid “a intervals curts no és un enfocament sostenible” a llarg termini.

Aquests organismes creuen, no obstant això, que “cada vegada és més clara la necessitat” d'administrar injeccions de reforç per a estendre la protecció de les vacunes de la covid.

Aquestes idees formen part d'un informe publicat aquest divendres sobre les conclusions d'una trobada de reguladors de fàrmacs de diferents regions celebrada la setmana passada, copresidida per l'EMA i l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA).

En el document, les agències insten a “desenvolupar una estratègia a llarg termini” sobre els tipus de vacunes necessàries per a gestionar la covid en el futur.

“En analitzar possibles enfocaments de vacunació contra òmicron i altres variants del virus, els participants en la reunió van acordar que l'administració de múltiples dosis de reforç a intervals curts no és un enfocament sostenible a llarg termini”, afigen.

També et pot interessar

stats