L'elecció del jurat ajorna a dimarts l'inici del juí per l'assassinat de l'exalcalde de Polop el 2007

Dotze anys després del crim, compareixen davant de la justícia els set presumptes responsables.

L'empresari Salvador Ros ha declarat a les portes de l’Audiència Provincial d’Alacant que està “molt tranquil”

El tràmit de constitució del tribunal del jurat ha retardat a demà l'inici formal del juí per l'assassinat a tirs de qui fora alcalde de Polop, a la Marina Baixa, Alejandro Ponsoda, del PP, el 19 d'octubre de 2007 a les portes de la seua casa. El procés per a la selecció dels onze ciutadans (nou titulars i dos suplents) que formaran part del tribunal s'ha prolongat durant més de cinc hores.

Els acusats són el successor de Ponsoda en l'alcaldia, el també popular Juan Cano; l'empresari Salvador Ros; el propietari i gerent del prostíbul, Pedro Hermosilla i Ariel Gatto; i els tres presumptes sicaris, Radim Rakowski, Robert Franek i Raúl Montero Trevejo.

D'acord amb l'escrit de la Fiscalia, els quatre s'haurien conjurat per a posar fi a la vida de Ponsoda moguts per l'"animadversió que sentien cap a ell per raó del seu càrrec". El fiscal sol·licita vint-i-cinc anys de presó per a cadascun dels acusats, excepte per als tres sicaris, als quals els n'afig dos més per tinença il·lícita d'armes.

La versió d’alguns acusats

Un empresari acusat de ser una de les persones que van planificar el crim de Ponsoda, ha rebutjat haver participat en l'assassinat i ha sostingut que es riu del testimoni protegit, que presumptament l'involucra en els fets i que està disposat a respondre totes les preguntes "amb dos collons". El testimoni clau que implica els encausats és l'extreballador d'un prostíbul de Finestrat on s'hauria gestat el crim.

En declaracions a les portes de l'Audiència Provincial d'Alacant, Salvador Ros ha insistit que està "molt tranquil" i que desconeix "per què" el situen en la trama. Ha prosseguit que fa trenta anys que no parla amb Cano i no tenia relació amb ell quan va ocórrer el crim. A més, ha dit que coneix perfectament els propietaris del prostíbul i que són "amics íntims".

Un dels tres presumptes sicaris que van matar a tirs Ponsoda, Raúl M., ha afirmat que els acusen "injustament" i ha destacat que, arran d'aquesta errònia acusació, "ningú sap el que he passat".

Presumptament, Raúl M. va ser contractat juntament amb Robert F. i Radim R. per 50.000 euros pels quatre inductors de l'operació per a disparar mortalment a Ponsoda.

L’acusat ha relatat que aquests anys transcorreguts han sigut "angoixants" tant per als familiars de Ponsoda com per als acusats, segons ell, “indegudament i injustament”.

D’altra banda, l'advocat del propietari del club Mesalina, on presumptament es va planejar l'assassinat, ha insistit en la innocència del seu defensat i ha recalcat que mai no es degué passar de la fase d'instrucció perquè no hi ha evidències de pes.

També et pot interessar

stats