L’eixida del túnel de l’avinguda de Dénia d'Alacant és la via urbana amb més sinistralitat de la Comunitat Valenciana

L’avinguda del Cid i la de Blasco Ibáñez de València, també concentren molts accidents de trànsit, segons un estudi de Línea Directa.

Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit dins del casc urbà d'un municipi valencià
Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit dins del casc urbà d'un municipi valencià
18 de novembre 2019 - 22:03

L’avinguda de Dénia de la ciutat d'Alacant i les avingudes del Cid i de Blasco Ibáñez, a València, es troben entre les zones urbanes amb més accidents greus d'Espanya. Així ho ha conclòs l’estudi de punts rojos de l’asseguradora Línea Directa, que ha estudiat quasi 500.000 accidents ocorreguts en zones urbanes i registrats per la Direcció General de Trànsit (DGT) entre el 2013 i el 2017. 

D’acord amb aquesta anàlisi, Madrid i Barcelona concentren la majoria de sinistres, però a la Comunitat Valenciana ha detectat aquestes tres zones urbanes amb accidents greus. El punt amb més sinistralitat urbana de la Comunitat Valenciana se situa a Alacant, en concret a l’eixida del túnel de l’avinguda de Dénia a l’altura del número 75. Aquest punt és el sisé en la relació de punts negres urbans de l’estudi. 

En el cas de l’avinguda del Cid de València, està en la huitena posició d’aquesta llista. Cal assenyalar que l’estudi s'ha dut a terme abans de la reforma de l'avinguda del Cid, en què es van substituir les passarel·les per passos de vianants. 

L’altra de les vies negres urbanes de la ciutat de València, segons l’estudi de Línea Directa, és la de Blasco Ibáñez de València, a l’encreuament amb el carrer de Blas de Lezo, figura en el dotzé lloc de l'estudi. 

Els últims cinc anys, 2.360 persones han mort en accidents de trànsit urbans a tot Espanya. Els esquinços cervicals (65%), les hèrnies discals (15%) i els esquinços de genoll (10%) són les lesions més comunes en els accidents urbans de trànsit.

També et pot interessar

stats