L'educació, el masclisme i el medi ambient, principals preocupacions dels xiquets valencians

Un 50% s'imagina col·laborant d'adult amb associacions que protegeixen els animals i el planeta, segons el baròmetre d'Unicef.

VÍDEO | L\'educació, el masclisme i el medi ambient, principals preocupacions dels xiquets valencians

L'educació, el medi ambient, el treball i la violència de gènere són els problemes que més preocupen les xiquetes i xiquets espanyols, segons el Baròmetre d'Opinió d'Infància i Adolescència 2019 d'UNICEF Comité Espanyol. Aquest informe recull les preocupacions i opinions de més de 8.500 xiquets i xiquetes entre 11 i 18 anys de tot l’Estat.

A la Comunitat Valenciana, vora un de cada quatre xiquets enquestats (19,8%) assenyala l'educació i formació com la principal inquietud; en segon lloc, la desigualtat de gènere i el masclisme (12,5%); i en tercer, el medi ambient i la contaminació (10,5%).

L'estudi revela que l'educació és el que més inquieta els menors (un 23,17% la identifica com la seua principal preocupació), seguida de prop pel medi ambient (11,01%), el treball i les perspectives de futur (9,53%) i les desigualtats de gènere, el masclisme i la violència de gènere (6,55%).

També, vora un 40% dels xiquets espanyols s'imagina col·laborant d'adult amb associacions per a protegir el medi ambient. I quasi un 50% preveu col·laborar en el futur amb associacions per a protegir els animals.

A banda del medi ambient, el baròmetre mostra que a més d'un 80% els preocupa les desigualtats de gènere, la violència masclista, el terrorisme i la pobresa extrema, juntament amb el racisme, les desigualtats econòmiques o la qualitat de l'assistència sanitària.

Els enquestats posen un notable a la qualitat de la seua vida

Malgrat les preocupacions i el fet de ser conscients que en els seus entorns hi ha problemes, els xiquets i adolescents enquestats valoren molt positivament la seua vida, i li assignen 7,6 punts sobre 10, i mostren un índex de qualitat de vida elevat, que se situa en quasi 7 punts sobre 10.

També et pot interessar

stats