L'educació concertada trau al carrer milers de cotxes contra la llei Celaá en 50 ciutats espanyoles

La plataforma Més Plurals, responsable de la inciativa, no ha convocat cap acte de protesta a la Comunitat Valenciana, Catalunya i el País Basc.

Manifestació al passeig de La Castellana de Madrid.
Manifestació al passeig de La Castellana de Madrid. / Juanjo Martín (Efe)

La plataforma Més Plurals, Més Lliures, Més Iguals, que aglutina associacions de pares i mares d'alumnes, sindicats, empreses i diferents col·lectius del sector de l'educació concertada, ha convocat aquest diumenge protestes en 50 ciutats de 30 províncies espanyoles contra la nova reforma educativa, la Lomloe, la huitena llei educativa de la democràcia, coneguda també com a llei Celaá.

La caravana més multitudinària ha tingut lloc a Madrid, amb la participació de vora 5.000 cotxes segons dades de la Policia Nacional. Des dels vehicles, adornats amb banderes, globus i llaços taronja, milers de ciutadans han mostrat el seu rebuig a una llei que, segons la plataforma, s'ha “inventat” el dret a l'educació pública perquè aquest no està garantit per la Constitució espanyola. En altres ciutats, com Logronyo, Saragossa, Sevilla, Ciudad Real, Múrcia o Pamplona, també s'han viscut mobilitzacions.

A la Comunitat Valenciana, Catalunya, Euskadi i les Illes Canàries, però, l'organització no ha convocat cap acte en contra d'una reforma de la llei educativa que consideren que “atempta contra la pluralitat del sistema educatiu”.

El PP, Vox i Ciutadans donen suport a les protestes

Els principals partits de l'oposició al Congrés, el Partit Popular, Vox i Ciutadans, han mostrat el seu suport a les manifestacions. El president popular, Pablo Casado, ha assistit a la manifestació convocada a Madrid i ha anunciat que recorrerà contra la nova llei educativa al Tibunal Constitucional.

En aquesta línia, la líder de l'oposició valenciana, Isabel Bonig, ha visitat una de les taules instal·lades pel PP a la ciutat de València per a recollir firmes “a favor de la llibertat educativa” i en contra de la Lomloe.

Quant a Vox, el portaveu de la formació al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, també ha estat present a la manifestació a Madrid i ha informat que recorreran contra la llei davant el Tribunal Constitucional.

Pel que fa a Ciutadans, la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, també ha participat en la protesta i ha advertit que la nova llei educativa ataca la llibertat dels progenitors i que únicament té els consensos “dels que volen trencar Espanya”.

També et pot interessar

stats