L'educació concertada es manifesta contra la llei Celaá tres dies abans del debat al Senat

A les ciutats d'Alacant, Castelló de la Plana i València s'han organitzat caravanes de cotxes contra la reforma educativa.

Caravana de vehicles que protesten a la ciutat de València
Caravana de vehicles que protesten a la ciutat de València / Twitter: @CsCValenciana

La plataforma Més Plurals, que aglutina associacions de pares i mares d'alumnes, sindicats, empreses i diferents col·lectius del sector de l'educació concertada, ha tornat a convocar aquest diumenge manifestacions en contra de la reforma de la llei d'educació (Lomloe), també coneguda com a llei Celaá, a tot l'estat espanyol a excepció del País Basc. Aquest acte de protesta s'ha organitzat tres dies abans que la llei siga debatuda i votada al Senat.

A la ciutat de València, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha donat suport a la protesta contra la nova legislació educativa aprovada pel govern estatal, que ha qualificat d'"atac als principis de mèrit i capacitat que han d'associar-se amb l'educació pública", en la qual inclou la concertada.

La líder de l'oposició ha assegurat que la Comunitat Valenciana ha sigut el "banc de proves de l'esquerra" de la nova llei, que emmarca en la política educativa del Botànic el que considera "xantatge lingüístic".

El coordinador autonòmic de Ciutadans, Toni Cantó, també s'ha manifestat al cap i casal, on s'ha posicionat "en contra de les imposicions i a favor de la llibertat. "El líder de la formació liberal ha afirmat que el PSOE ha cedit al que ell considera "xantatges nacionalistes".

En aquesta línia, el líder de Vox a les comarques del centre, José María Llanos, ha qualificat la reforma educativa d'"atemptat contra la llibertat de les famílies". El diputat de la formació ultradretana ha denunciat les "polítiques lliberticides de l'esquerra socialcomunista".

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha oferit la missa de 12:00 a la catedral per a resar per les famílies en defensa d'una "educació en llibertat" i perquè no s'aprove la coneguda com a llei Celaá. Cañizares va convidar la ciutadania a participar en la manifestació convocada per Més Plurals.

A Castelló de la Plana i Alacant també s'han dut a terme protestes similars amb caravanes de cotxes decorats amb llaços taronja que han mostrat el seu rebuig a la Lomloe.

A la manifestació a Madrid han acudit el president del Partit Popular, Pablo Casado, i el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith. Pel que fa a Ciutadans, el portaveu adjunt del partit a la cambra baixa, Edmundo Bal, i el president del grup al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, han participat a Barcelona en una manifestació de vehicles convocada per l'Assemblea per una Escola Bilingüe en contra de la llei Celaá.

També et pot interessar

stats