L’edat de jubilació augmenta fins als 65 anys i huit mesos

La reforma de les pensions de l’any 2013 elevarà progressivament l’edat de jubilació des dels 65 fins als 67 anys en un termini de 15 anys.

EUROPA PRESS
EUROPA PRESS

Les persones que vulguen jubilar-se l’any que ve amb el 100% de la pensió hauran de tindre almenys 65 anys i huit mesos complits, a causa de la reforma de pensions de l’any 2013, en la qual s’elevava progressivament l’edat de jubilació des dels 65 fins als 67 anys, en un termini de 15 anys.

Aquests 65 anys i huit mesos serà l’edat que s’exigisca per als qui acrediten menys de 36 anys i nou mesos de cotització. D’altra banda, si se supera aquest període cotitzat, els treballadors que vulguen jubilar-se l’any vinent amb la pensió completa hauran de tindre 65 anys complits.

El que no va canviar amb la reforma de 2013 és el requisit de cotització mínima per a poder accedir a la pensió contributiva de jubilació, que es va mantindre en almenys 15 anys, dos dels quals han d’estar compresos en els 15 anys anteriors a la jubilació.

Jubilació anticipada dels policies locals

Per la seua part, el Consell de Ministres del passat 14 de desembre, va aprovar el reial decret llei pel qual es regula la jubilació anticipada dels policies locals, que podran sol·licitar-la a partir de gener amb 59 anys en cas d’acreditar-ne 37 d’activitat efectiva i de cotització.

Com a requisit imprescindible per a accedir a la jubilació anticipada, els agents hauran d’haver cotitzat quinze anys com a policia local i hauran de comunicar-ho als ajuntaments on presten servei abans del 31 de gener de cada any.

Com assenyala el govern espanyol, es respon així a una reivindicació dels ajuntaments que permetrà rejovenir les plantilles ‘‘de forma ordenada’’. Amb aquesta mesura s’equipara els agents municipals amb altres col·lectius que ja gaudeixen d’una jubilació anticipada. És el cas de cossos com el de l’Ertzaintza o el de bombers. La jubilació de Policia Nacional i Guàrdia Civil presenten un règim especial a través de la situació administrativa de reserva.

També et pot interessar

stats