L'eclipsi de lluna es viu amb gran expectació a la Comunitat Valenciana

Multitud de persones es reuniren per a contemplar el fenomen astronòmic.

VÍDEO | L\'eclipsi de lluna es viu amb gran expectació a la Comunitat Valenciana

L'eclipsi de lluna més llarg del segle es va viure amb gran expectació al nostre territori. No debades, es va poder veure al cel una espectacular lluna roja durant més d'una hora. El fet que es poguera observar directament des de qualsevol punt i sense necessitat de telescopi, va animar molta gent a reunir-se amb amics i familiars per a gaudir en directe d'aquest fenomen natural que no es repetirà fins a l'any 2025.

Famílies i amics es reuniren anit per a veure l'eclipsi a la platja de Pinedo, València

L'esdeveniment va propiciar que s'organitzaren nombrosos grups d'observació d'amants de l'espai. Molts d'ells optaren per reunir-se lluny de la contaminació lumínica en llocs com ara Titaigües, municipi declarat per la Unesco com a Star Light, per les bones condicions que ofereix a l'hora d'observar l'espai, la Vall d'Uixó, Aras de los Olmos o Albuixec, entre d'altres.

També a València, al jardí d'astronomia de l'Umbracle, la Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA), es va organitzar una observació amb telescopis amb entrada lliure per a qui va voler gaudir d'aquest esdeveniment astronòmic únic.

Aficionats a l'astronomia participaren en l'observació organitzada a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

També et pot interessar

stats