L'avís de neu obliga a suspendre les classes en una xifra creixent de municipis de l'interior

Requena, Navarrés, Biar, Villena, Ibi, Castalla i Beneixama són algunes de les localitats que han pres la decisió davant de les previsions.

Una imatge d'arxiu de la neu a la Comunitat Valenciana
Una imatge d'arxiu de la neu a la Comunitat Valenciana

Les previsions meteorològiques han portat diversos municipis de les comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana a suspendre les classes demà i fins i tot divendres. Municipis com Villena i Beneixama (Alt Vinalopó), Requena (Requena-Utiel) i Ibi, Navarrés (Canal de Navarrés) i Castalla (Alcoià) han comunicat durant la jornada que se suspenen les classes davant de la previsió d'intenses nevades.

L'Ajuntament de Castalla, per exemple, ha pres la decisió després de reunir-se aquest mateix dimecres i ha comunicat que suspén les classes demà dijous, 7 de gener. En altres, la mesura abasta més dies. És el cas d'Ibi, que ha anunciat que les escoles no reobriran fins al 12 de gener. Segons ha evolucionat la vesprada, més municipis s'han anat sumant a la suspensió de classes. Moixent, la Font de la Figuera, Sax, Aiora, Canals i Utiel també han anunciat aquesta mesura.

Davant del nou temporal, l’STEPV ha criticat que la Conselleria d’Educació no ajorne la tornada a classe, ja que el sindicat se suma a la “greu” situació de la pandèmia. Asseguren que el professorat està “desconcertat” per aquesta situació, ja que no s’ha suspés la tornada a escola de manera generalitzada, mentre que alguns ajuntaments sí que l'han suspesa. “Demà s’exposarà al professorat i a l’alumnat a unes temperatures a les aules que fan incompatible la docència”, han manifestat.

Aquest dijous, l’interior del territori valencià estarà en alerta taronja per acumulació de neu, que arribarà a cinc centímetres en dotze hores. La cota estarà entre 400 i 700 metres: al llarg del matí pujarà a les comarques del sud, però es mantindrà baixa a les del nord.

El primer tinent d'alcalde de Villena, Paco Iniesta, ha explicat que davant de l'evolució de l'emergència de nivell groc a taronja s'ha decidit suspendre les classes. El regidor ha explicat que l'Ajuntament ha preparat el dispositiu habitual en aquests casos per a actuar si és necessari i ha demanat als ciutadans que extremen la precaució.

També et pot interessar

stats