L’avís aconsellava suspendre la ruta que va deixar atrapats 22 surfistes a Xàbia

L’expedient obert podria comportar sancions econòmiques per a l’empresa per haver posat en risc la seguretat de les persones.

L’equip de Salvament Marítim durant les tasques de rescat
L’equip de Salvament Marítim durant les tasques de rescat / Europa Press

El malson que van patir 22 practicants de surf de rem aquest diumenge, que van quedar atrapats a la cova del Llop Marí de Xàbia, ha donat peu a una investigació per tal de determinar quin grau de responsabilitat té l’empresa organitzadora de l’activitat. L’avís meteorològic i la mala mar, amb ones de fins a dos metres, aconsellaven suspendre la ruta, com ha comentat a Les notícies del matí el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel.

“Tot apunta que es podria haver reaccionat d’una altra forma, perquè estem parlant de la vida de persones, a més amb menors”, ha expressat als micròfons d’À Punt. Des del divendres, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) advertia de l’alerta groga i taronja pel temporal de vent i les tempestes a les comarques del sud, i el servei d’emergències 112 va reforçar la plantilla aquests dies.

“La normativa pot imposar sancions econòmiques, però s’ha de respectar l’acció administrativa”, ha declarat. Àngel s’ha mostrat prudent a l’hora de jutjar l’actuació de la companyia, però ha admés que amb una situació “tan complexa com la que vam patir dissabte i diumenge, s’aconsellava no realitzar la pràctica esportiva”.

També et pot interessar

stats