L'AVE Madrid-Elx-Oriola començarà el servei comercial l’1 de febrer

El trajecte tindrà una durada de 2 hores i 22 minuts i s’oferiran 1.264 places diàries.

L'AVE Madrid-Elx-Oriola començarà el servei comercial l’1 de febrer
L'AVE Madrid-Elx-Oriola començarà el servei comercial l’1 de febrer

L'AVE Madrid-Elx-Oriola començarà el servei comercial el pròxim 1 de febrer. La nova connexió directa entre Madrid i Oriola es farà en 2 hores i 22 minuts i oferirà diàriament 1.264 places.

Segons ha informat Renfe, s'han programat quatre serveis d’AVE diaris, dos per sentit, entre Madrid Puerta de Atocha i les estacions d'Elx Alta Velocitat i d'Oriola Miguel Hernández. El servei s’anirà ampliant gradualment a mesura que la demanda i les condicions sanitàries ho permeten. La venda de bitllets s'iniciarà durant la vesprada d’aquest dimecres, 27 de gener.

El PSPV-PSOE ha qualificat la notícia com "una fita històrica” que permetrà un major progrés de la Comunitat Valenciana. El diputat al Congrés, Alejandro Soler, ha mostrat la seua satisfacció per l'inici del servei comercial de l'AVE Madrid-Elx-Oriola, i ha assegurat que el govern espanyol ha complit "al cent per cent" la seua promesa de posar-lo en marxa en aquestes dates.

"La connexió d'Elx i d’Oriola a través de l'AVE obri una important via d'oportunitats per al dinamisme econòmic i social, no només de les dues ciutats, sinó també per a les comarques del Vinalopó Mitjà, del Baix Vinalopó, i del Baix Segura", ha conclòs Soler.

Per la seua part, l'alcalde d'Elx, Carlos González, també ha valorat l'anunci. "Per fi comptarem amb una línia d'alta velocitat que ens connecte amb Madrid i que permeta millorar la nostra connectivitat, la nostra competitivitat i el nostre desenvolupament turístic".

També et pot interessar

stats