L'AVE Madrid Comunitat Valenciana torna a circular des d'aquesta vesprada

El govern espanyol treballa perquè l'avió amb les vacunes de Pfizer puga aterrar aquesta matinada a l'aeroport de Madrid-Barajas.

Estació Requena-Utiel, per on circula l'AVE
Estació Requena-Utiel, per on circula l'AVE / À Punt NTC

Aquest diumenge es reprén la circulació ferroviària amb Madrid. Així ho ha confirmat el Ministre de Transport, José Luis Ábalos, que ha comparegut per a actualitzar les dades sobre els efectes de la borrasca Filomena a Espanya. D'aquesta manera, el primer AVE amb destinació València ha eixit aquesta vesprada. Una circulació que ha estat paralitzada des del divendres.

L'aeroport de Madrid Barajas Adolfo Suárez preveu reobrir al llarg de la vesprada, encara que de manera "molt gradual", ha explicat Ábalos. S'han desallotjat dues pistes i ha aclarit que es preveu que la matinada de dilluns puga aterrar el vol amb el lot de les vacunes de Pfizer contra la Covid-19. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que "es prendran les mesures necessàries per a la distribució als centres sanitaris i garantir el depòsit de les vacunes".

A partir d'aquest dilluns, l'Aemet ha informat de l'arribada d'una onada de fred a la Península, després del temporal de neu i pluja ocasionat per la borrasca Filomena i que deixarà una situació "més complicada encara", ja que als de treballs de retirada de neu a les carreteres, s'unirà el de llevar el gel que es forme a les vies.

Marlaska ha demanat a la ciutadania "un exercici de cautela i paciència" amb vista a la setmana de fred intens que comença demà.

El ministre ha informat que 702 carreteres espanyoles continuen afectades per les nevades dels últims dies i 171 continuen tallades. En 435 vies és obligatori l'ús de cadenes, de les quals 19 són autopistes i autovies. Les províncies més afectades són Terol, València, Castelló, Lleida i Tarragona.

A Madrid, que ha estat col·lapsada durant el dissabte, s'han obert totes les carreteres tallades, encara que l'ús de les cadenes és obligatori en tota la xarxa de la comunitat autònoma. L'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez Almeida, estudia demanar la declaració de zona catastròfica.

També et pot interessar