L'AVE entre Elx, Oriola i Madrid s'inaugura en les dues ciutats valencianes

Pedro Sánchez, José Luis Ábalos i Ximo Puig participaran en els actes d'inauguració.

Estació d'Elx Alta Velocitat
Estació d'Elx Alta Velocitat / Ajuntament d'Elx

La nova línia del tren d'alta velocitat AVE entre Elx, Oriola i Madrid s'inaugura aquest dilluns a les capitals del Baix Vinalopó i del Baix Segura amb actes en què participen el president del govern espanyol, Pedro Sánchez,; el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; el president de la Generalitat, Ximo Puig; i la delegada del govern, Gloria Calero.

En relació amb l'arribada de l'AVE a Elx, l'alcalde, Carlos González, ha assenyalat que “és un revulsiu socioeconòmic” per a la localitat, ja que “posa les condicions per a aconseguir l'impuls turístic”.

Així, s'estableix el servei comercial de la nova línia de l'AVE, una connexió directa entre la capital de l'estat espanyol i Oriola, que es farà en 2 hores i 22 minuts, i l'oferta diària de places serà de 1.264. La venda de bitllets va començar passat dijous amb un preu de 71,10 per trajecte en classe turista.

Renfe va informar dimecres passat que s'han programat quatre serveis diaris, dos en cada direcció, entre les estacions d'Oriola Miguel Hernández, Elx Alta Velocitat i Madrid-Puerta d'Atocha. Així mateix, l'empresa ha indicat que l'oferta s'ampliarà a mesura que la demanda i les condicions sanitàries ho permeten.

També et pot interessar

stats