L'avanç de la variant índia amenaça el desconfinament al Regne Unit

En les últimes 24 hores, s’han comunicat 4.182 nous contagis, un 24 % més que la setmana anterior, i 10 morts

Manifestants assisteixen en Londres a una protesta contra el bloqueig i les vacunes, enmig de la propagació de la malaltia del Covid-19
Manifestants assisteixen a Londres a una protesta contra el bloqueig i les vacunes / REUTERS/Henry Nicholls

El Regne Unit, que contemplava eliminar totes les restriccions socials i facilitar els viatges internacionals a partir del 21 de juny, es planteja ara ajornar el desconfinament davant l’avanç de la variant índia del coronavirus. 

Anthony Harnden, vicepresident del comité conjunt de vacunació i immunització del país, ha reconegut aquest dissabte que “el govern britànic i els seus assessors científics hauran d’examinar les dades amb molta atenció perquè no s'ha finalitzat el programa de vacunació nacional”, incidint en la necessitat d’una desescalada gradual. 

Nou pic de casos

La xifra sorprén tenint en compte que Regne Unit ha administrat una pauta completa al 35% de la població, és a dir, a 24,5 milions de persones i el 56,9% ja té almenys una dosi. Tot i així, en les últimes 24 hores, s’han comunicat 4.182 nous contagis, un 24 % més que la setmana anterior i 10 morts. Segons les dades difoses pel govern conservador, fins al 75% dels nous casos de covid-19 detectats al país corresponen a la variant índia, més transmissible que la denominada "britànica".

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha admés que l'augment casos canvia la situació epidemiològica i encara es prompte per a eliminar totes les restriccions.

Aquestes dades coincideixen amb una escalada de la tensió al país, que ahir va viure una manifestació contra les restriccions i l’ús de la mascareta al centre de Londres. 

També et pot interessar

stats