L’avanç de la quarta onada es frena: la incidència puja només un punt, fins als 587 casos

A la resta d'Espanya, per primera vegada en la cinquena onada, baixa lleugerament la incidència i se situa en 699 contagis

Comença la vacunació dels joves d'entre 20 i 29 anys a València
Comença la vacunació dels joves d'entre 20 i 29 anys a València / Efe

“Parlant amb molta prudència, Espanya podria entrar ja en una zona d'estabilització de la cinquena onada”. Així ha valorat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, les xifres diàries que permeten analitzar l’evolució de la pandèmia de Covid al conjunt de les comunitats autònomes. 

Per primera vegada durant la cinquena onada, que va començar a principis de l’estiu, baixa la incidència acumulada en els últims catorze dies. Hui dia se situa en 699 casos per cada 100.000 habitants. Encara que només són dos punts menys que dimarts passat, aquesta lleugera davallada indicaria l’inici de la desacceleració del creixement de la corba d’aquesta onada.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana (en la quarta onada), puja la incidència acumulada, tot i que només punt i mig, fins als 587 contagis per cada 100.000 habitants. Cal recordar que fa dues setmanes, el territori valencià registrava un creixement de la incidència de vora 20 punts cada dia. 

Davant de les bones xifres, Darias ha incidit a mantindre la prudència i anar amb molta cautela. “No només hem d’aconseguir estabilitzar la corba, sinó també aplanar-la”, ha apuntat. 

La pressió hospitalària continua creixent

Per contra, la pressió hospitalària continua pujant al conjunt de les comunitats autònomes. Hui dia, la taxa de llits ocupats per malalts de coronavirus se situa en el 8,08% i en el cas de les unitats de cures intensives, en el 17,21%.

Al territori valencià, l’ocupació dels llits de planta amb malalts de Covid es manté estable, amb una taxa del 6,71%. En el cas de les UCI, l’ocupació creix fins al 12,93% dels llits de vigilància intensiva amb malalts de coronavirus. 

L'aplicació del passaport Covid en bars "no formava part de l'orde del dia"

La ministra de Sanitat ha assegurat que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut no ha tractat l'aplicació del passaport Covid per a entrar en bars o discoteques, a pesar que aquest matí la seua companya de govern, la titular de Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat que aquest cas es debatria en aquest fòrum amb les comunitats autònomes.

En la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial, Darias ha sostingut que aquest assumpte "no formava part de l'orde del dia" i que, encara que algun conseller autonòmic ha plantejat aquesta qüestió, no s'ha tractat "perquè no en formava part".

També et pot interessar

stats