L'autor de la matança d'Atocha arriba a Madrid

Ha ingressat en la presó madrilenya de Soto del Real, on passarà els deu anys i sis mesos que li queden per complir.

L\'autor de la matança d\'Atocha arriba a Madrid
L'autor de la matança d'Atocha arriba a Madrid

L'ultradretà espanyol Carlos García Juliá, un dels autors de la matança d'Atocha de 1977, ha arribat a Madrid després de ser extradit aquest dijous des de Sao Paulo, al Brasil, on es trobava pres des de feia un any. Vora les set del matí ha ingressat en la presó madrilenya de Soto del Real, on passarà els 3.855 dies de pena que li queden per complir.

L'extradició de García Juliá, que va ser militant del partit ultradretà Fuerza Nueva, va ser autoritzada per la Cort Suprema del Brasil l'agost de 2019 i l'executiu brasiler la va confirmar a començaments d'enguany.

L'ultradretà va ser condemnat a Espanya el 1980 per haver sigut un dels autors materials de la massacre en la qual van ser assassinats a tirs tres advocats laboralistes, un estudiant de dret i un administratiu a Madrid.

García Juliá, qui va complir 14 dels 193 anys de presó a què va ser condemnat, havia fugit a començaments dels noranta i va ser arrestat el desembre de 2018 a Sao Paulo, on vivia sota una identitat veneçolana falsa i va arribar a treballar com a conductor d'Uber.

També et pot interessar

stats