L'aurora boreal il·lumina el cel de Villena, Pedreguer, Ontinyent o Sant Mateu, entre d'altres municipis valencians

Este fenomen electromagnètic no s'apreciava a la Comunitat Valenciana des del 2003

Fotos de l'autora boreal preses a Villena, Altea i Guadalest / @cesarguiraoweb i @miquel_such

L'aurora boreal s'ha vist esta nit al cel de part de la Comunitat Valenciana, i també a altres punts d'Espanya com Andalusia, Catalunya, Aragó i Galícia, segons han publicat en les xarxes socials diversos observatoris meteorològics i astronòmics.

El fenomen electromagnètic, propi de les regions polars, ha sigut captat a casa nostra a primera hora de la nit del divendres per webcams dels municipis de Xert, el Forcall, Benicàssim, Camporrobles, València, Ontinyent, Pedreguer, Altea i Villena.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha confirmat de matinada que "s'estan observant aurores polars a latituds molt baixes de l'hemisferi nord, inclosa Espanya" i que "hi ha multitud de fotografies que així ho testifiquen". Per la seua banda, l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) ha assegurat que la llum rogenca al cel de la nit s'apreciava mirant en direcció nord-est.

Este cap de setmana s'esperava la possible visualització d'una aurora boreal als cels d'Espanya a conseqüència de la gran tempesta geomagnètica que pateix la Terra. L'última vegada que vam poder veure una aurora boreal a la Comunitat Valenciana va ser el 2003, segons ha informat Avamet.

També et pot interessar

stats