L'augment de visites a l'Albufera perjudica la salut de les aus de l'estany del Pujol

Les organitzacions ecologistes denuncien comportaments incívics perillosos per a les espècies que hi viuen.

VÍDEO | L'augment de visites a l'Albufera perjudica la salut de les aus de l'estany del Pujol

L'afluència de visitants a l'Albufera els cap de setmana que la ciutat de València ha estat tancada perimetralment, perjudica la tranquil·litat de les aus. Per això, les entitats que custodien l'estany de Pujol han creat un voluntariat per a vigilar la zona i evitar comportaments incívics.

L'estany de Pujol ha patit una alta pressió de visitants durant els últims temps, un fet que ha alterat la vida de les aus que viuen o passen per l'Albufera. Segons la tècnica de l'ONG SEO Birdlife i coordinadora del programa de voluntariat, Anna Valentín, Les aus aquàtiques necessiten aigües permanents com les d'aquest estany. Així "l'excessiva pressió" a què es veuen sotmeses "fa que se senten incòmodes, comencen a volar i deixen de menjar i agafar energies", coses que "posen en perill la nidificació o el desplaçament migratori".

Les entitats que custodien la zona, SEO Birdlife i Acció Ecologista Agró tenen equips de voluntariat per a vigilar el benestar de les aus i evitar comportaments incívics com ara botar-se la tanca per a fer-se fotografies.

Moltes aus fan niu a la vora de l'estany i traspassar els límits establits pot posar-ne en perill les cries.

També et pot interessar

stats