L’augment de preus redueix la compra de roba i complements

La inflació i el canvi d’hàbits de consum han afectat la venda del sector tèxtil

En les últimes setmanes, el sector tèxtil ha augmentat els preus. Això fa que la població invertisca menys en roba i complements, tot i el canvi de temperatures. De fet, al carrer la gent ha assegurat que, a l'hora d'estalviar, prefereixen reduïr les despeses en roba. La diferència de preus en samarretes, pantalons i altres peces s’ha notat i no convida a comprar. 

Si bé hi ha xicotets comerços que han tractat de contindre els preus, per a molts negocis és molt complicat, ja que encara no han recuperat les vendes perdudes durant la pandèmia. De fet, ha portat a un canvi d’hàbits de consum, amb més compres en línia i menys visites a les botigues. En general, s’han reduït les compres i molta gent esperarà a les rebaixes per a comprar.

Però no ha sigut l’únic sector: el preu dels carburants, els aliments i les begudes no alcohòliques també han pujat aquest mes, per damunt de les xifres de maig del 2021. Aquest augment és degut, principalment, al fet que la inflació ha pujat quatre dècimes en el mes de maig respecte a l'abril i ja se situa en el 8,7%, segons ha donat a conéixer l’Institut Nacional d’Estadística aquest dilluns. Una situació que afectarà la butxaca dels consumidors.

També et pot interessar

stats