L’augment de denúncies per submissió química posa en alerta els professionals sanitaris

El Col·legi d'Infermeria de València proposa crear la figura de la infermera de zona d'oci per a donar cobertura sanitària

L’augment de denúncies per submissió química posa en alerta els professionals sanitaris / À Punt NTC

La proliferació de presumptes casos de submissió química ha activat totes les alarmes. La Conselleria de Sanitat ja prepara un protocol específic, mentre que el Col·legi d'Infermeria de València reclama celeritat. 

La concentració en el mes d'agost de festes populars i festivals de música amb aglomeracions de joves és motiu de pes perquè s'accelere aquest protocol contra punxades per submissió química. Per aquest motiu, el Col·legi d'Infermeria també proposa que es cree la figura de la infermera de zona d'oci per a donar cobertura sanitària. Aquesta professional podria col·laborar in situ amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat. 

Actualment s'aplica el protocol d'atenció a víctimes d'agressions sexuals del 2019, però demostrar que una dona ha sigut drogada és complicat. Tal com explica el metge forense Santiago Rincón, aquest tipus de droga es metabolitza molt ràpid i pot arribar a desaparéixer tant en l'orina i en la sang una hora després d’administrar-se. 

A més, la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assegurat aquest dimecres que també els professionals de l'oci nocturn rebran formació per a previndre aquest tipus d'agressions.

En cas de sospita de ser punxada, es recomana acudir ràpidament a un centre sanitari per a sotmetre's sense demora a una anàlisi toxicològica. 

També et pot interessar

stats