L'Audiència de València reprén el juí pel saqueig del Palau de les Arts

Quatre alts càrrecs i empresaris estan processats pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental.

Imatge d'arxiu del Palau de les Arts Reina Sofia
Imatge d'arxiu del Palau de les Arts Reina Sofia
21 de novembre 2019 - 07:30

La secció segona de l'Audiència Provincial de València reprén aquest dijous el judici per les suposades irregularitats comeses en la gestió del Palau de les Arts. L’endarreriment es va donar perquè una de les defenses tenia un altre assenyalament de caràcter preferent, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La sala ja ha traslladat a les parts l'acte d'extinció de responsabilitat penal d’una de les acusades, la de l’intendent del Palau de les Arts, Helga Schmidt, arran de la seua recent defunció.

En aquesta causa estan processats, pels delictes de prevaricació, malversació de cabals i falsedat documental, l'exdirector financer Ernesto Moreno, l'empresari Joaquín Maldonado, l'advocat José Antonio Noguera i l'excònsol de França a València i empresari Pablo Broseta.

La investigació d'aquest cas es va iniciar després d'un informe de la Intervenció de la Generalitat del 2013, que va concloure que la intendent va formalitzar contractes que incomplien la llei, en adjudicar sense publicitat ni concurrència de les contractacions a una empresa de la que era consellera, Patrocini dels Arts, i de la qual suposadament va cobrar comissions.

També et pot interessar

stats