L'Audiència de València jutja el 'narcorector' de Natzaret per estafar un altre capellà

Vicente Almalé, que té antecedents per narcotràfic, s'enfronta a quatre anys de presó per deixar de pagar unes finques a un religiós del Palmar de Troya.

El denunciant, Ricardo Subirón, i l'acusat, Vicente Almalé
El denunciant, Ricardo Subirón, i l'acusat, Vicente Almalé / À Punt NTC

L'Audiència de València jutja un capellà acusat d'estafar un altre religiós amb la compra de tres finques valorades en 360.000 euros que mai va pagar. A l'acusat, Vicente Cristóbal Almalé, se'l coneix com el "narcorector" del barri de Natzaret, després que el detingueren el 2011 en una operació contra el tràfic de drogues.

Almalé s'enfronta ara a quatre anys de presó per un delicte d'estafa. La Fiscalia l'acusa de comprar tres finques de València a canvi de 360.000 euros que mai va pagar. Presumptament va hipotecar les propietats per 562.000 euros, diners que mai va utilitzar per a pagar el deute, i va tornar les finques al seu propietari original, sense avisar-lo de les càrregues.

Aquest dilluns ha declarat que va deixar de pagar perquè va ser detingut, mentre que la víctima ha manifestat que només vol que els bancs no li embarguen els terrenys. El perjudicat és Ricardo Subirón, un dels fundadors de la secta del Palmar de Troya. Tenia relació amb l'acusat per la seua tasca com a religiós al barri de Natzaret de València, on el coneixien com el pare Vicente. Almalé va dirigir durant anys el convent de Missioners Apostòlics de Maria Immaculada, una congregació no reconeguda per l'Església catòlica. També va gestionar un alberg que entre 2008 i 2010 va rebre més de 600.000 euros de subvencions, fins que es va descobrir que el local estava en una situació ruïnosa.

A la parròquia oficiava les misses en llatí, però al carrer era un amant de les armes i dels cotxes de luxe. El van batejar com el 'narcorector' després que el detingueren en una operació contra el narcotràfic amb 34 persones més. Se'l considerava l'organitzador dels enviaments de la droga des de Colòmbia a Europa i fins i tot va arribar a ser segrestat pels narcotraficants.

També et pot interessar

stats