L'Audiència de València imposa la primera presó permanent revisable a la Comunitat Valenciana

Condemna un home per assassinar a Alzira la filla de dos anys de la seua parella.

El condemnat, durant el juí
26 de novembre 2019 - 23:04

L'Audiència de València ha condemnat a presó permanent revisable un home que va assassinar a Alzira (Ribera Alta) la filla de dos anys de la seua dona. La sentència, la primera que imposa aquest tipus de pena a la Comunitat Valenciana, recull que amb el crim es va causar un perjudici psíquic greu a la mare de la xiqueta, que se'n volia divorciar. La decisió judicial, que pot ser recorreguda davant la Sala civil i Penal del TSJCV, condemna també l'assassí a indemnitzar la dona amb 125.000 euros.

Els fets van ocórrer al novembre del 2017 al domicili on convivien la parella i dos compatriotes. En un moment en què no hi havia ningú a casa, l'acusat es va dirigir a l'habitació on dormia la xiqueta, que no era filla biològica seua, i la va degollar. Després es va llançar pel balcó i va caure sobre un cotxe.

El condemnat va confessar el crim als metges forenses i als policies que el van dur a l'hospital, encara que en el judici va dir que no recordava res i que demanava perdó a la seua dona.

La sentència també es refereix a l'estat mental de l'assassí. Un informe psiquiàtric presentat per l'acusat li diagnosticava desequilibris psicològics. Els forenses van explicar durant el judici que, en els reconeixements immediats a la comissió del fet, ni ells, ni el metge que el va atendre en primer lloc després de la detenció ni els metges i el psiquiatre del centre carcerari hi van trobar cap signe extern de malaltia psíquica.

També et pot interessar

stats