L'Audiència de València absol tots els acusats pel saqueig del Palau de les Arts

El tribunal rebutja les penes que demanava la Fiscalia Anticorrupció, d'entre dos i cinc anys de presó.

VÍDEO | L'Audiència de València absol tots els acusats pel saqueig del Palau de les Arts

La secció segona de l'Audiència de València ha absolt tots els acusats del suposat saqueig del Palau de les Arts Reina Sofia. La causa judicial, anomenada popularment cas Palau, investigava la presumpta malversació de fons públics en l'entitat cultural.

El tribunal decideix rebutjar així totes les acusacions que la Fiscalia Anticorrupció va mantindre durant anys. Inicialment demanava fins a huit anys de presó, però durant el procediment judicial, que va començar el passat 21 de novembre, va rebaixar les penes per als quatre acusats a entre dos i cinc anys de presó. Els acusava de malversació i prevaricació.

Entre els acusats figuraven l'exdirector financer del Palau, Ernesto Moreno, per a qui el ministeri públic sol·licitava la condemna més alta, cinc anys de presó. Tres anys demanava per al president del consell d’administració de Patrocini, José Antonio Noguera Puchol; i per al conseller delegat de Patronici, Joaquín Maldonado. Per a l’excònsol de França a València i administrador de la societat Radcliffe, Pablo Broseta, en demanava dos.

En aquest procediment també estava acusada l'exintendent del Palau de les Arts Helga Schmidt, però no ha arribat a asseure’s en la banqueta després de morir el mes de setembre passat i, per tant, ha quedat extingida la seua possible responsabilitat penal.

La investigació va començar després d’un informe de la intervenció de la Generalitat del 2013 que va concloure que Schmidt va formalitzar contractes que incomplien la llei, en adjudicar, sense publicitat ni concurrència, contractacions a una empresa de la qual era consellera, Patrocini de les Arts.

També et pot interessar

stats