L’Audiència de Navarra desestima el recurs contra la llibertat de La Manada

El recurs, el van presentar el fiscal, l’acusació particular, el Govern de Navarra i l’Ajuntament de Pamplona.

Palau de Justícia de l'Audiència de Navarra
Palau de Justícia de l'Audiència de Navarra / Efe

L’Audiència de Navarra ha desestimat el recurs contra la sentència que deixava en llibertat provisional els cinc membres de La Manada, condemnats a nou anys de presó per abusos sexuals comesos durant les festes de Sant Fermí de 2016.

La sentència es va fer pública fa un mes, quan els condemnats estaven a punt de complir dos anys en presó, i decretava la llibertat provisional amb fiança de 6.000 euros, fins que fora ferma la sentència que els condemna a 9 anys de presó per abús sexual, i que també han recorregut totes les parts..

A banda, se’ls imposaren mesures cautelars com l'obligació de comparèixer tres vegades a la setmana al jutjat de la seua localitat, la prohibició d’entrar en la Comunitat de Madrid, on resideix la víctima, i de comunicar-se amb ella. També havien d'entregar els passaports i se’ls prohibia abandonar Espanya.

El recurs contra la posada en llibertat no es va fer esperar, i va ser interposat pel fiscal del cas, l’acusació particular que representa la víctima, i les acusacions populars exercides pel Govern de Navarra i l’Ajuntament de Pamplona. També milers de dones ompliren els carrers de tot Espanya per a protestar contra aquesta sentència que consideraven injusta.

La resolució publicada hui no ha sigut unànime, compta amb el vot particular en contra d’un dels magistrats, el mateix que fa un mes, quan es va decretar la llibertat provisional, advocava per prorrogar la presó sense condicions.

Per altra banda, l'Audiència de Navarra encara no ha fet pública la decisió respecte a la revocació de la presó condicional a un dels joves que vaincomplir una de les normes establides, en intentar renovar el passaport.

També et pot interessar

stats