L'Audiència de Navarra decreta la llibertat provisional de La Manada

Els cinc condemants en primera instància per un delicte d'abús sexual estan en presó preventiva des de fa dos anys.

Els cinc condemants en primera instància per un delicte d'abús sexual estan en presó preventiva des de fa dos anys
Els cinc condemants en primera instància per un delicte d'abús sexual estan en presó preventiva des de fa dos anys / Europa Press

La secció segona de l'Audiència de Navarra ha decretat la posada en llibertat provisional, amb fiança de 6.000 euros, dels cinc joves condemnats a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual amb prevalença contra una jove de Madrid durant els santfermins de 2016.  La resolució es produeix quan els condemnats estan a punt de complir dos anys de presó preventiva. El tribunal decreta ara la seua llibertat provisional fins que la sentència no siga ferma. La decisió que ha causat de manera quasi immediata una allau de reaccions en contra i la convocatòria de diverses mobilitzacions de protesta al carrer.

El tribunal imposa als condemnats l'obligació de comparéixer tres dies a la setmana davant del jutjat de guàrdia de la seua localitat. També els prohibeix entrar a la Comunitat de Madrid, on viu la víctima, comunicar-se amb ella, els retira els passaport i els prohibeix eixir d'Espanya sense autorització judicial. La resolució té un vot particular en contra, el del president del tribunal, qui defensa prorrogar la presó.

Tres dels condemnats, José Ángel Prenga, Ángel Boza i Jesús Escudero, estan a la presó de Pamplona. Els altres dos, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Jesús Cabezuelo, a la presó d'Alcalá Meco. Tots ells podran recobrar la llibertat en les pròximes hores, ja que la seua excarceració provisional es fa efectiva de manera quasi immediata.

La vista per a decidir si s'adoptava la decisió de la seua posada en llibertat provisional o no es va celebrar dilluns. Les defenses dels cinc condemnats havien reclamat la llibertat provisional a l’espera que el cas arribe al Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que ha de resoldre els recursos que han presentat totes les parts. 

També et pot interessar

stats