L'Audiència de Navarra decideix si La Manada torna a ingressar en presó

Els cinc condemnats seguiran la vista breu per videoconferència des de Sevilla.

Arxiu
Arxiu / Europa Press

La Secció Segona de l'Audiència de Navarra celebra aquest dimecres una vista breu per a decidir si els cinc membres de La Manada ingressen o no en presó, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) que va ratificar la condemna a nou anys de presó per als acusats per un delicte d'abús sexual amb superioritat.

La sentència, que encara pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem, es va conéixer el 5 de desembre, i poc després, el 7 de desembre, el ministeri fiscal, va presentar un escrit davant l'Audiència de Navarra en què sol·licitava l'ingrés en presó dels cinc condemnats, que actualment estan en llibertat provisional sota fiança.

La fiscal demana l'ingrés en presó en entendre que "una vegada confirmada la condemna de nou anys de presó, la no-modificació dels fets provats pel Tribunal Superior de Justícia quan va resoldre el recurs d'apel·lació, i les especials característiques del recurs de casació, fan necessari assegurar el compliment de la condemna de nou anys de presó".

Per la seua banda, Miguel Ángel Morán, advocat de la víctima, ha confirmat que també demanarà l'ingrés en presó dels cinc condemnats en considerar que la sentència del TSJN "ha reforçat els motius" pels quals haurien d'ingressar, en la seua opinió, en la presó.

Per contra, Agustín Martínez Becerra, advocat dels cinc condemnats, ha rebutjat l'ingrés en presó dels acusats. El lletrat ha explicat recentment que els seus clients no només han evidenciat que no existeix "cap risc de fuga, sinó que han tingut un comportament irreprotxable" i per això ha demanat decretar la llibertat provisional dels seus clients, que seguiran la vista breu per videoconferència des de Sevilla.

També et pot interessar

stats