L'Audiència Nacional torna a rebutjar la suspensió de la condemna a Pablo Hasél

El consell de direcció de la Universitat de Lleida, on s'ha tancat el raper, demana una "solució ràpida" que no altere l'activitat docent.

Pablo Hasél s'ha tancat en l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida
Pablo Hasél s'ha tancat en l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida / Ramón Gabriel (Efe)

L'Audiència Nacional ha tornat a rebutjar suspendre l'execució de la condemna de nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme imposada al raper Pablo Rivadulla, conegut com a Pablo Hasel, que s'ha tancat a l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida per a dificultar el seu arrest.

La secció tercera de la sala penal de l'Audiència va donar a Hasél un termini de deu dies per a ingressar voluntàriament a la presó per a complir la seua segona condemna per aquest delicte, termini que va finalitzar divendres passat. El raper lleidatà va llançar un últim intent la setmana passada i va recórrer aqueixa decisió de la sala, que aquest dilluns ha tornat a desestimar-lo donat el seu "historial delictiu" i que les seues circumstàncies "no denoten la intenció" de reparar "almenys moralment, el mal causat, sinó que, al contrari, persisteix en la seua actitud antisocial", segons l'acte.

Hasél s'ha tancat aquest dilluns a l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida davant la seua previsible detenció i amb l'objectiu de visibilitzar el que considera com un "gravíssim atac" contra les llibertats. El consell de direcció de la Universitat de Lleida ha demanat aquest dilluns una “solució ràpida” i a través del diàleg perquè aquest tancament no afecte l'acompliment de les activitats d'alumnes i treballadors del rectorat.

Sobre el raper pesen diverses condemnes: la primera, del 2014, a dos anys de presó per enaltir en les seues cançons el terrorisme d'ETA, els Grapo, Terra Lliure o Al-Qaeda, i que l'Audiència Nacional va deixar en suspens; i la segona, de nou mesos de presó pel mateix delicte i un altre d'injúries a la monarquia i a les forces de seguretat.

També et pot interessar

stats