L’Audiència Nacional finalment no bloquejarà Telegram a Espanya

El jutge Santiago Pedraz ha reconegut que la decisió anunciada el divendres passat seria "excessiva i no proporcional"

Telegram
Imate d'arxiu de l'aplicació Telegram
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 de març 2024 - 11:16 Actualitzat: 25 de març 2024 - 14:51

El jutge Santiago Pedraz ha fet un pas arrere aquest dilluns i, finalment, no bloquejarà temporalment els recursos associats a Telegram a Espanya. La decisió arriba després d'haver sol·licitat a la Comissaria General d'informació un informe sobre la plataforma.

El magistrat havia demanat detalls sobre les característiques i la incidència que podria tindre en les persones usuàries la suspensió temporal que va acordar el passat divendres. El magistrat ha determinat que es tractaria d'una mesura "excessiva i no proporcional".

El titular del jutjat central d'instrucció número 5 ha manifestat que seria un "clar perjuí" per als milions d'usuaris a l'estat. En aquesta línia, ha reconegut que tindria un impacte econòmic per als negocis que fan servir aquesta plataforma com a eina de comunicació "perquè la consideren un canal fiable i segur contra intervencions no desitjades".

A més, Pedraz també ha tingut en compte com podria afectar grups, organitzacions i entitats que gasten Telegram per a mecanismes i processos organitzatius per ser un "canal de comunicació ràpid i de gran abast al seu mercat diana".

També et pot interessar

stats