L'Audiència Nacional reprén el juí per presumptes irregularitats al Banc de València

L'exconseller delegat de l'entitat, Domingo Parra, seu al banc dels acusats.

L\'Audiència Nacional reprén el juí per presumptes irregularitats al Banc de València
L'Audiència Nacional reprén el juí per presumptes irregularitats al Banc de València

Aquest dimarts, l'Audiència Nacional jutja l'exconseller delegat del Banc de València, Domingo Parra, per la concessió d'un préstec de quasi 5 milions d’euros, que mai es va tornar, a una empresa promotora a la qual estava vinculat econòmicament. La Fiscala Anticorrupció sol·licita per a ell 3 anys i mig de presó, i una indemnització de mig milió d’euros al FROB, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària.

Dimecres serà el torn de l'exgerent de la Fundació Jaume II el Just, Vicente Burgos, que està citat per a comparéixer a les Corts en relació amb la trama de l'operació Taula. 

Aquest mateix dia també havia de declarar pel mateix cas l'exconseller de Cultura, Esteban González Pons, però aquest dimarts ha comunicat a la Presidència de la comissió d'investigació que no hi podrà acudir per problemes d'agenda. No obstant això, ha deixat clar que vol anar i que acudirà quan el tornen a citar.

González Pons fa vida política actualment a Brussel·les com a portaveu del PP al Parlament Europeu i, aquest dimecres, té una cita a València, a les Corts, davant de la comissió d’investigació del cas Taula. Compromís ha denunciat aquests dies que la Fundació Jaume II el Just, que dirigia Vicente Burgos, va desviar presumptament, entre els anys 2004 i 2009, vora 6 milions d’euros dels seus pressupostos per a finançar il·legalment el PP.  

Aquests diners haurien acabat precisament en empreses investigades en l’operació Taula. Vicente Burgos va ser detingut per la Guàrdia Civil quan es va destapar el cas. Els diputats valencians volen saber què va passar durant els anys que González Pons era conseller de Cultura. Més de 10 anys després s’han de donar les explicacions respecte de la fundació que es va liquidar fa un poc més d’un any amb un forat de 8 milions d’euros.

També et pot interessar

stats