L'Audiència Nacional reconeix als treballadors en ERTO el dret a tindre dies d'assumptes propis

La sentència considera que no garantir aquest dret implicaria un tracte desigual amb els empleats no subjectes a aquest ajust

La Comunitat Valenciana ja suma quasi 65.000 ERTO amb 405.000 treballadors afectats
Un negoci a València tancat temporalment durant la pandèmia, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els treballadors afectats per un ajust temporal (ERTO) tenen els mateixos drets que els que no ho estan a efectes de dies d'assumptes propis. L'Audiència Nacional ha reconegut aquest dret ja que, si no es reconeix així, es produiria un tracte desigual amb els empleats no subjectes a un ERTO.

La sala, en contra del que va exposar una empresa de serveis ferroviaris, reconeix que es tractava d'un conflicte col·lectiu, i pel que fa a gaudir dels assumptes propis per part dels treballadors en un ERTO es remet a l'article 37 del conveni col·lectiu. Aquest article indica que aquest dret "no ve condicionat pel temps previ de prestació de serveis efectius per part de l'empleat o empleada durant l'any en què se sol·liciten els dies d'assumptes propis".

La sentència, del 30 de juny passat, respon així a una demanda de conflicte col·lectiu presentada per la Federació de Serveis de CCOO contra una empresa de serveis ferroviaris. La sala agrega que l'única condició per gaudir d'aquest dret és que es tracte de treballadors que presten serveis de jornada completa o en el cas de tindre jornada partida, que presten serveis quatre dies a la setmana almenys i que demanen formalment aquests dies una setmana abans.

També et pot interessar

stats