L'Audiència Nacional ratifica l'arxivament de la causa d'Agreal

Els denunciants asseguraven que aquest fàrmac va ser la causa de trastorns de tipus neurològic, psiquiàtrics i reumatològics.

L\'Audiència Nacional ratifica l\'arxivament de la causa d\'Agreal
L'Audiència Nacional ratifica l'arxivament de la causa d'Agreal

L'Audiència Nacional ha ratificat el sobreseïment provisional i arxivament de la querella que va presentar l'Associació de Malalties d’Agreal d'Espanya contra el grup Sanofi i diversos directius, per un delicte de lesions a causa dels danys que hauria generat la presa del medicament contra la menopausa.

Els magistrats han adoptat aquesta decisió en considerar que diversos òrgans judicials de l'àmbit penal han arxivat procediments en què es qüestionava si el fàrmac Agreal va ser la causa de trastorns neuronals, psíquics i reumàtics, que, segons les denunciants, es van derivar de la presa prolongada del medicament.

Per a la sala, la querella és un intent d'aconseguir una reparació sistemàtica denegada, tant per la via civil com per la via penal, encara que ja ha desmentit els efectes l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, així com la resta d'agències de la Comunitat Europea.

A parer del tribunal, el fet que se suspenguera la venda del fàrmac a Espanya i a Europa no va ser conseqüència que s'acreditara que el consum de productes farmacèutics amb veraliprida generara reaccions adverses, sinó que es va deure a una reavaluació del balanç benefici-risc.

També et pot interessar

stats