L'Audiència Nacional ordena indemnitzar la família Couso amb 182.000 euros

Condemna l'Estat per omissió de protecció diplomàtica quan el càmera de televisió va morir a l'Iraq en 2003.

El càmera José Couso
El càmera José Couso

L'Audiència Nacional ha reconegut el dret de la família del càmera de televisió José Couso a rebre una indemnització per part de l'Estat de 182.000 euros per omissió de protecció diplomàtica en relació amb la seua mort durant la presa de Bagdad (Iraq) el 8 d'abril de 2003.

El tribunal resol així el recurs de la dona de Couso contra la desestimació per silenci administratiu de la reclamació de responsabilitat patrimonial que havia interposat davant l'Administració. Considera que l'esposa de Couso, que va morir pels trets d'un tanc nord-americà quan estava en un hotel de l'Iraq, haurà de ser indemnitzada amb 100.000 euros, i els dos fills, menors d'edat quan va faltar el seu pare, amb 41.000 euros cadascun.

Segons l'Audiència Nacional, l'Estat espanyol ha d'abonar aquestes quantitats als familiars del càmera de televisió per no haver desplegat l'activitat diplomàtica necessària en favor dels perjudicats quan Couso va morir mentre exercia la seua professió, subjecta també a protecció diplomàtica.

També et pot interessar

stats