L’Audiència Nacional investiga l’empresa de joieria Tous per una presumpta estafa

Els ossets d'or i plata de la firma podrien estar fets amb farciments no metàl·lics

Joies de Tous
Joies de Tous / TOUS

La dita que no és or tot el que llueix, podria ser certa, en el cas de la coneguda firma de joieria catalana Tous. Els responsables de la companyia estan cridats a declarar demà davant el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, com a investigats per una presumpta estafa.

Consujoya, una associació de consumidors i usuaris de joies, va adquirir diversos productes de la firma per a analitzar-los. Els resultats mostren que l’interior de les peces no és metàl·lic i no s’ajusta a les característiques amb què s’ofereixen al mercat.

Ossets amb plàstic dins

En concret, es van comprar penjolls amb el famós osset en or i plata de llei en tendes de Còrdova, Màlaga, Madrid i la mateixa web de Tous, que van enviar-se a un laboratori de Còrdova. Allí, segons el president de Consujoya, en tallar les joies van trobar plàstic a l’interior.

L’associació va denunciar els fets davant la Fiscalia d'aquesta ciutat andalusa, que hi va veure indicis de delictes de publicitat enganyosa, estafa continuada, falsedat documental i corrupció en els negocis, i va remetre el cas a l'Audiència Nacional.

Quatre milions de peces

Ara, és aquest tribunal el que investiga aquesta presumpta estafa que podria afectar quatre milions de peces, a la venda en 45 països.

Tous, que factura més de 350 milions d’euros en vendes només a Espanya, assegura que totes les joies d’or i plata que comercialitzen són sempre de primera llei i compleixen la legislació de metalls preciosos.

No és la primera vegada que una associació de joiers denuncia l’empresa catalana. Al maig l’Audiència Provincial de Barcelona va confirmar una sentència que declarava nul el registre com a exclusiu d'un dels dissenys de Tous.

També et pot interessar

stats