L’Audiència Nacional estudia si processa per assassinat els acusats dels atemptats de Barcelona i Cambrils

No se’ls van imputar càrrecs per assassinat per no trobar indicis suficients per a afirmar que tingueren una participació directa en els fets.

Les Rambles de Barcelona
Les Rambles de Barcelona / Arxiu

La secció segona de la sala penal de l’Audiència Nacional estudia els recursos contra l’orde de processament que va dictar a l’octubre el jutge Fernando Andreu, amb el qual es va enviar a judici els presumptes autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils de 2017.

Tot i que els atacs, que van provocar 16 morts i 300 ferits, no se’ls va imputar càrrecs per assassinat perquè no van trobar suficients indicis per a afirmar que tingueren una participació directa en el resultat dels atemptats.

En concret, l’instructor va disposar jutjar a Driss Oukabir i Mohamed Houli Chemlal per delictes d’integració en organització terrorista, fabricació, tinença i depòsit d’explosius i estralls en grau de temptativa, i a Said Ben Iazza, que va ser detingut mesos després dels atemptats, a Castelló, per col·laboració amb organització terrorista.

L’Associació de Víctimes del Terrorisme va presentar un recurs en el jutjat central d’instrucció número 4, ja que considera que “hi ha indicis més que suficients perquè, almenys, siguen processats”.

També et pot interessar