L’Audiència Nacional envia a presó dos detinguts a València i Zamora per adoctrinament jihadista

La magistrada adopta la decisió basant-se en l'alt risc de fugida i ocultació de proves dels arrestats

L\'Audiència Nacional ratifica l\'arxivament de la causa d\'Agreal
L'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La jutgessa de l'Audiència Nacional María Tardón ha enviat a presó dos homes, detinguts aquesta setmana en València i Benavente (Zamora), acusats d’un presumpte delicte d’adoctrinament jihadista i captació de joves i menors d'edat. La titular del jutjat central d'instrucció número 3 els imputa delictes d'integració en organització terrorista i adoctrinament a terroristes. En la vista celebrada aquest divendres, la Fiscalia ha sol·licitat la mesura cautelar de presó provisional, pel risc de fugida, l'ocultació de fonts de prova i el risc que cometen altres delictes. 

La mateixa magistrada explica que adopta la decisió basant-se en l'alt risc de fugida o que es traslladen al seu país o a qualsevol altre per a eludir l'acció de la justícia en cas de quedar en llibertat, tenint en compte la gravetat del delicte que els és imputat i les penes previstes en el Codi Penal.

Els investigadors van efectuar aquest mateix dimecres entrades i registres en els domicilis dels detinguts. El procediment es va iniciar el novembre de 2022 a instàncies d'un atestat elaborat per la Guàrdia Civil, després d'intervindre les seues comunicacions. La causa es troba sota secret.

La investigació s'ha centrat en l'activitat desenvolupada en internet i xarxes socials pels dos detinguts. Consten indicis clau que evidenciarien l'avançat estat de radicalització jihadista en el qual es troben, la qual cosa els ha portat a executar diferents activitats que podrien emmarcar-se dins dels delictes d'integració en organització terrorista i adoctrinament a tercers, entre els quals s'ha identificat diversos menors d'edat.

També et pot interessar

stats