L’Audiència Nacional delibera sobre les demandes contra el sindicat de prostitutes

La ministra Magdalena Valerio va admetre que la inscripció del sindicat de treballadores sexuals havia sigut un error.

Europa Press
Europa Press

La Sala Social de l'Audiència Nacional celebra aquest dimecres les vistes en les quals s'analitzaran les demandes d'impugnació que dues organitzacions feministes van presentar contra el sindicat de treballadores sexuals OTRAS.

En total, s'han presentat dues demandes. L'associació pro drets humans L'Escola n'ha presentat una dirigida contra la inscripció del sindicat que va fer la Direcció General de Treball, mentre que la Comissió d’Investigació de Maltractaments a Dones i la Plataforma 8 de Març de Sevilla, n'han presentat una altra contra els mateixos estatuts del sindicat.

La inscripció d'OTRAS com a sindicat el passat mes d'agost va sorprendre fins i tot al mateix Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, a pesar que va ser aquest mateix departament qui va donar llum verda. La ministra Magdalena Valerio, va admetre que desconeixia la publicació i que la inscripció del sindicat de treballadores sexuals havia sigut un error.

Després de la dimissió de la directora general de Treball, Concepción Pascual, per tota la polèmica, el ministeri va tramitar un recurs a la Fiscalia General de l'Estat, explicant l'error i exposant els arguments per a impugnar els estatuts del sindicat.

També et pot interessar

stats