L'Audiència Nacional decreta presó per als quatre condemnats d'Altsasu detinguts dimarts

L'Audiència Nacional ha ordenat presó immediata tal i com demanava la Fiscalia

Manifestació a Pamplona
Manifestació a Pamplona / Europa Press

L'Audiència Nacional ha decretat presó sense fiança per quatre dels condemnats per l'agressió contra dos guàrdies civils i les seues parelles a la població navarresa d'Altsasu a l'octubre del 2016.

Aquest matí, agents de la Guàrdia Civil havien detingut Jon Ander Cob, Julen Goikoetxea, Aratz Urraizola i Iñaki Abad, condemnats a penes entre 9 i 13 anys de presó, que es trobaven en llibertat provisional. A tres els han arrestats als seus domicilis, mentre que al quart se l'ha detingut en la faena. L'Audiència Nacional havia ordenat la detenció dels quatre joves a instàncies de la Fiscalia pel risc de fugida.

Aquesta decisió arriba després de la celebració de les vistes de mesures cautelars en què el tribunal ha decidit, tal com demanava la Fiscalia ,enviar-los a la  presó abans que decidisca el Tribunal Suprem sobre els recursos i la sentència siga ferma.

Dels huit condemnats en el juí d'Altsasu, l'única que no es troba a la presó ni ha sigut detinguda és Ainara Urkijo, a qui va recaure la pena menor, dos anys per amenaces i desordes públics, per la qual cosa previsiblement no haurà d'ingressar en presó.

La secció primera de l'Audiència Nacional va condemnar a penes entre 2 i 13 anys de presó els huit joves acusats d'agredir dos guàrdies civils i les seues parelles a Altsasu el 2016, però no va veure en la seua actuació el caràcter terrorista que els imputava la Fiscalia, malgrat la "notabilíssima gravetat dels fets".

En la sentència, el tribunal aprecia les agreujants d'abús de superioritat i d'odi. També considera provat que els acusats van actuar moguts per l'animadversió i el menyspreu a la Guàrdia Civil, a més de motius ideològics, però no hi va trobar cap vincle amb ETA.

També et pot interessar

stats