L'Audiència Nacional aplana el camí cap a un nou juí contra l'expresident Camps

La sala penal ha rebutjat traslladar al Tribunal de Justícia de la UE les qüestions amb què Camps volia evidenciar una presumpta persecució judicial en la causa per la contractació amb Gürtel a Fitur

la polèmica de Francisco Camps
L'expresident de la Generalitat Francisco Camps / À Punt NTC

L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, s'aproxima a la vista oral del cas Gürtel. La sala penal de l'Audiència Nacional ha rebutjat la pretensió de l'antic cap del Consell de portar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) la imputació en la peça cinc relativa a la contractació de l'estand de Fitur el 2009. El ministeri públic li demana dos anys i mig de presó per presumpta prevaricació administrativa.

Els magistrats rebutgen traslladar al tribunal europeu les huit qüestions prejudicials que havia plantejat Camps, en què qüestionava la incorporació a la causa a partir de les declaracions d'altres acusats i la interpretació que d'aquestes ha fet la Fiscalia Anticorrupció, segons avança El Periódico de España. L'acceptació d'aquestes hauria congelat el procediment. 

Els jutges José Antonio Mora, María Dolores Hernández i Fernando Andreu responen l'excap del Consell que aquestes són qüestions que precisament s'hauran de resoldre durant el juí i que són elements que s'han de provar en aquest. 

La defensa de Camps havia elevat la petició a primer de gener a l'Audiència Nacional, i denunciava la presumpta "persecució judicial" i argumentava que no se l'havia citat a declarar en deu anys o que la seua imputació es devia a un pacte entre els acusats Ricardo Costa, Rafael Correa i Álvaro Pérez, entre altres motius. La de l'estand de Fitur és l'única de les deu acusacions contra l'expresident que continua viva, ja que la resta han sigut arxivades.

També et pot interessar

stats