L'Audiència Nacional admet a tràmit el recurs de Madrid contra les restriccions

L'alt tribunal ha donat a l'Advocacia de l'Estat deu dies hàbils perquè es pronuncie sobre les mesures cautelars.

Policies locals muntant aquest dissabte un control a la localitat madrilenya d'Alcalá de Henares.
Policies locals muntant aquest dissabte un control a la localitat madrilenya d'Alcalá de Henares. / Fernando Villar (EFE)

L'Audiència Nacional ha ademés a tràmit el recurs contenciós administratiu presentat per la Comunitat contra l'orde del Ministeri de Sanitat que inclou mesures restrictives per a deu municipis, entre ells la capital.

Segons fonts del govern regional, l'Audiència Nacional ha donat un termini de deu dies hàbils a l'Advocacia de l'Estat perquè es pronuncie sobre les mesures cautelars, el que implica que si esgota el termini, podria contestar el 20 d'octubre i la sala resoldria a continuació.

El conseller madrileny d'Interior i Justícia, i secretari de Justícia del PP, Enrique López, va explicar aquest divendres que l'orde el Ministeri comporta una "invasió de competències" i per això que l'han duta davant l'Audiència Nacional, per errades de "forma". Quant al fons, per a López les mesures del govern central són "pitjors" i "menys eficaces" que les de l'autonòmic i poden provocar "un caos" a conseqüència de la forma en què estan redactades.

També va remarcar que el recurs "no és contra el funcionament de l'estat de dret, ni per a canviar la Constitució, ni saltar-se les lleis, sinó per a defendre l'estat de dret, l'autogovern i les competències, i sobretot per a protegir millor la salut dels madrilenys".

També et pot interessar

stats