L'Audiència de Madrid decideix hui sobre la macrodemanda de les clàusules sòl d'Adicae

L'associació de consumidors sosté que una sentència favorable solucionaria els recursos dels bancs contra les reclamacions dels clients.

L\'Audiència de Madrid decideix hui sobre la macrodemanda de les clàusules sòl d\'Adicae
L'Audiència de Madrid decideix hui sobre la macrodemanda de les clàusules sòl d'Adicae

L'Audiència Provincial de Madrid delibera i decideix aquest dilluns sobre la macrodemanda que va presentar l'associació de consumidors Adicae per a resoldre els recursos presentats per la banca sobre les clàusules sòl, segons informa l'entitat. 

Adicae ha explicat que, amb aquest procés, es posarà fi al procediment de reclamació de les clàusules sòl de "milers de famílies", que es troba judicialitzat, encara que el jutjat mercantil número 11 de Madrid va dictar la nul·litat d'aquesta clàusula el 2016. 

Si és favorable, la sentència resoldria els recursos presentats pels bancs contra les pretensions dels clients de recuperar totes les quantitats pagades per aquest concepte. Segons Adicae, el 98% de les resolucions judicials fins ara donen la raó al client, però la quantitat de recursos presentats per les entitats financeres està col·lapsant els tribunals. 

Una decisió favorable de l'Audiència de Madrid espentaria la resolució extrajudicial dels casos davant del que Adicae considera el "fracàs" del procediment posat en marxa pel govern espanyol en 2017.

També et pot interessar

stats