L'Audiència d'Alacant condemna a un any de presó un fals agent immobiliari que oferia habitatges de la CAM

La sentència estableix indemnitzacions de 6.500 i 7.000 euros per a dues de les víctimes.

Audiència Provincial d'Alacant
Audiència Provincial d'Alacant / Imatge d'arxiu

La secció tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a un any de presó per un delicte continuat d'estafa i un delicte de falsedat en document mercantil un home que es feia passar per agent immobiliari de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) i oferia per a la venda els habitatges que l'entitat tenia en depòsit.

La sentència, dictada després que el fals agent immobiliari va reconéixer els fets, estableix indemnitzacions de 6.500 i 7.000 euros per a dues de les víctimes, que van arribar a donar-li aquesta quantitat de diners en concepte de reserva dels habitatges que suposadament anaven a comprar.

Els fets van succeir a primeries de l'any 2011 quan el condemnat, juntament amb un altre home ja jutjat i condemnat, van conéixer a través dels mitjans de comunicació les dificultats econòmiques que passava la CAM. A més, va descobrir l'existència d'una àmplia bossa d'habitatges que l'entitat anava a posar a la venda després que els propietaris no hagueren pogut pagar els crèdits hipotecaris.

El condemnat va elaborar un document que certificava que estava autoritzat pel banc, de manera exclusiva, per a fer "totes les operacions necessàries" per a la venda d'immobles. 

El condemnat va obtindre de la pàgina web de la CAM una llista d'habitatges que l'entitat tenia a la venda, la majoria situats a Madrid i a la costa mediterrània, que va mostrar a possibles compradors, als qui oferia un preu inferior del que sol·licitava oficialment la citada caixa.

Amb aquest mètode, va arribar a contactar almenys amb sis possibles clients, dels quals tres li van lliurar diverses quantitats de diners en concepte de bestreta o reserva dels immobles.

També et pot interessar

stats